Ο χαλκός είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τους ανθρώπους και τα ζώα. Ως μέταλλο, έχει μοναδικές και ευεργετικές ιδιότητες. Ιστορικά, ο χαλκός είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Η παραγωγή και η χρήση του χαλκού, είναι επίσης ζωτικής σημασίας, για τους περισσότερους τομείς της οικονομίας μας.

Ο χαλκός, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην σημερινή μας κοινωνία – Είναι απαραίτητος για την υγεία και την ευημερία μας, καθώς επίσης για τις κατοικίες μας, τις επιχειρήσεις και την βιομηχανία.

Μια εξελιγμένη παγκόσμια αλυσίδα, προσφέρει πάνω από 25 εκατομμύρια τόνους προϊόντων χαλκού ετησίως. Σε εμάς μπορεί να μην είναι πάντα ορατός ο χαλκός, γιατί συνήθως βρίσκεται πίσω από τοίχους ή μέσα σε προϊόντα που καλύπτονται από κάποιο πλαίσιο ή κάτω / πάνω από το έδαφος. Αλλά σχεδόν τις περισσότερες φορές σε κάθε στιγμή της ζωής μας, απολαμβάνουμε τα ωφέλη των προϊόντων του χαλκού.

Ο χαλκός είναι απαραίτητος στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μας παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, καθαρό νερό στα σπίτια και τις πόλεις μας και συμβάλει σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη, όπως μπορείτε να δείτε εδώ στην ενότητα της Βιωσιμότητας.

Ο χαλκός είναι ένα βασικό στοιχείο για τους ανθρώπους και τα ζώα – η συνιστώμενη ημερήσια δόση για έναν ενήλικα είναι 1,4 mg – βλέπε Υγεία. Η αντιμικροβιακή του ιδιότητα όπως έχει αποδειχθεί, μειώνει πάνω από 58% τον κίνδυνο των ασθενών έναντι των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα του χαλκού, συμβάλει επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, μειώνοντας έτσι τις επιβλαβείς εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Βιώσιμη Ανάπτυξη
Υγεία
Περιβάλλον
Ο Κύκλος Ζωής
Ανακύκλωση