Περάσαμε σχεδόν δύο μήνες καραντίνας και τώρα σταδιακά βγαίνουμε από αυτήν με προσπάθεια όλων για την διατήρηση των καλών μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται, η απελευθέρωση των μέτρων θα είναι πιο δύσκολη από την διατήρηση της καραντίνας, την οποία το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού ακολούθησε ευλαβικά.

Αυτό το οποίο φαίνεται να μην αποφεύγουμε είναι το οικονομικό πλήγμα που θα δούμε να έρχεται μετά το άνοιγμα των επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα αυτών που ασχολούνται με την εστίαση και τον τουρισμό.

Ο τουρισμός που είναι για την Ελλάδα βασικός πυλώνας της Εθνικής οικονομίας, θα υποστεί το κυριότερο πλήγμα.

Επειδή όμως σε κάθε κρίση πρέπει να βλέπουμε και τις ευκαιρίες που πιθανόν να δημιουργούνται, έτσι και στον τουρισμό υπάρχουν κάποιες ευοίωνες ενδείξεις.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης κράτησε μέχρι σήμερα τα χαμηλότερα ποσοστά συμπτωμάτων και θνησιμότητας απέναντι στον Covid 19 , την φέρνει αυτομάτως στους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.

Θα πρέπει λοιπόν ο τουριστικός κλάδος να το εκμεταλλευτεί αυτό προωθώντας πακέτα που στηρίζουν αυτή θέση.

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας μπορεί εδώ να παίξει καθοριστικό ρόλο, αρκεί ο ξενοδοχειακός κλάδος να τον εκμεταλλευτεί με σωστό τρόπο.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού στον τομέα αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ξενοδοχειακό κλάδο, δημιουργώντας υποδομές που μπορούν να τις εκμεταλλευτούν οι tour operators για ασφαλή και υγιεινή διαμονή στα καταλύματά τους, παράλληλα με τα πακέτα υγείας και ευεξίας που διαθέτουν.

Η εφαρμογή, τοποθέτηση και τέλος πιστοποίηση ενός επί πλέον υγιεινού χώρου εντός της ξενοδοχειακής μονάδας, χρησιμοποιώντας προϊόντα αντιμικροβιακού χαλκού σε πολυαγγιζόμενες επιφάνειες επαφής, είναι απαραίτητη για την προώθησης της μονάδας ως αντιμικροβιακά και αντιικά προστατευμένης, δεδομένης της αυξημένης ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στην μετάδοση μικροβίων και ιών.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού έχει την δυνατότητα και τη γνώση να κατευθύνει κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία σε θέματα εγκατάστασης επιφανειών από αντιμικροβιακό χαλκό και έπειτα να ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους.

Η πιστοποίηση των χώρων μίας ξενοδοχειακής μονάδας θα προσδώσει κύρος και προστιθέμενη αξία στον επαγγελματία αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει και μία ασφάλεια υγιεινής στους πελάτες που απευθύνεται, στοιχείο πολύ σημαντικό στις μέρες του Covid 19.

Κουπαστή στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια Βρύση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια Σήμα πιστοποίησης CopperHealth