Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η επιστημονική έρευνα που αφορά στην «Χρήση του Αντιμικροβιακού Χαλκού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» στο 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η παρουσίαση έγινε από την Επιστημονική Ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, με ομιλήτρια την κα Μανωλίδου Ζαχαρούλα Μ.Sc. ,μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και αφορούσε τις τελευταίες εφαρμογές οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν λάβει διαπίστευση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού στον Ελληνικό χώρο, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ.  Δρ. Πάνος Ευσταθίου, «οι συγκεκριμένες επιχαλκώσεις, με προϊόντα από συμπαγή αντιμικροβιακό χαλκό, αποτελούν ουσιαστική εφαρμογή απομείωσης μικροβιακής χλωρίδας σε ποσοστό έως και 95%, σε διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους,». Στη συγκεκριμένη επιστημονική συνάντηση της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ, παρών ήταν και ο  Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ. κος Νίκος Βεργόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι «η μεθοδολογία βεβαίωσης της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού, καθώς και  η διαπίστευση θωράκισης επιχαλκωμένων χωρών από το Ε.Ι.Α.Χ. έχει πιστοποιηθεί με ISO, επισφραγίζοντας την όλη διαδικασία». Στην συνέχεια ανέφερε «ότι στόχος του Ε.Ι.Α.Χ. για τα επόμενα 2 χρόνια, είναι η εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού να επεκταθεί σε νοσοκομεία της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, είναι στη διάθεση των επιστημόνων αλλά και  τα αποτελέσματα της μπορεί να τα αναζητήσει κανείς στο δικτυακό τόπο του Ε.Ι.Α.Χ..

Η κυρία Ζαχαρούλα Μανωλίδου κατά την διάρκεια της ομιλίας της. Αφίσα Συνεδρίου
Ο κύριος Νίκος Βεργόπουλος και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου. Στιγμιότυπο από την εκδήλωση