Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (17-20 Μαΐου 2023) στην Καλαμάτα. Η Επιστημονική Ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού παρουσίασε στο συγκεκριμένο επιστημονικό συνέδριο, την έρευνα την οποία ολοκλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια και αφορούσε τον Αντιμικροβιακό Χαλκό με θέμα: «Οι επιφάνειες που μειώνουν τις λοιμώξεις που αποκτώνται από την περίθαλψη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)». Στη συγκεκριμένη εργασία παρουσιάστηκε συγκριτική μελέτη μείωσης της μικροβιακής χλωρίδος, σε επιφάνειες και αντικείμενα τα οποία είχαν αντικατασταθεί, από αντικείμενα κατασκευασμένα με κράματα αντιμικροβιακού χαλκού. Την εργασία παρουσίασε η κ. Μανωλίδου Ζαχαρούλα M.Sc. η οποία ανέλυσε τις διαδικασίες χρήσης και εφαρμογής του αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο υπεύθυνος της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού Δρ. Πάνος Α. Ευσταθίου M.D., Ph.D., στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου, ανακοίνωσε τις εφαρμογές που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, αλλά και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι οποίες θα επιχαλκωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπούς χώρους.

“Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι εξαιρετικά σημαντικές στη λύση των προβλημάτων που δημιουργούν οι λοιμώξεις και κυρίως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, όπως επίσης και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας” δήλωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού κ. Νικόλαος Βεργόπουλος.

Αφίσα συνεδρίου Από αριστερά ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ. κος Ν. Βεργόπουλος και ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ. σε θέματα υγείας Δρ. Πάνος Ευσταθίου.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση